Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Duurzaam tuinieren

geen plaatje   We worden dagelijks om de oren geslagen met cijfers over massale insectensterfte, het verdwijnen van vogelsoorten en de ergste horrorverhalen over het klimaat. Genoeg om flink gedeprimeerd van te raken. Maar wat als je op je eigen stukje grond of balkon het verschil kunt maken, zelfs als je geen groene vingers hebt?

Dit boek is bedoeld voor zowel ervaren tuiniers als mensen die net beginnen met tuinieren; voor mensen met een klein binnenplaatsje of balkon, en mensen die in het bezit zijn van jaloersmakende lappen grond. Door de heldere illustraties, de vele prachtige foto's en de toegankelijke instructies is het niet zomaar een tuinboek, maar inspirerend leesvoer. Van een jaarronde bloei in je tuin en wat je doen (en vooral laten) kunt voor de natuur, tot je eigen snijbloemen en iets te eten kweken, je vindt alle praktische tips die je nodig hebt om een fantastische buitenruimte aan te leggen waar het al snel barstensvol leven is. Een duurzame tuin is een prachtige bestemming, een plek die je deelt met de natuur.

Duurzaam tuinieren is hot (en ecologisch relevant), je hoeft maar één keer gekeken te hebben naar het wekelijkse tv-programma 'Gardener's world' (BBC) om dit merken. Vanuit haar interesse voor historische tuinen werd kunsthistorica Anne Wieggers ontwerpster van en publiciste over tuinen, het laatste veelal in columns in NRC. Een uitwerking hiervan is dit boek. In een enthousiaste stijl leidt ze de lezer langs basiskennis als bodem en wat eraan te verbeteren (compost maken is niet vies), waarop je moet letten bij het kopen van planten (wel of niet inheems, gewild bij insecten en vogels), zelf zaaien of vermeerderen, aanraders voor iedere tuin, geen strakke maar zachte regie, gifvrij tuinieren. Veel praktische tips staan in (lichtgroene) kadertjes. Bijna geen bladzijde is zonder foto en/of smaakvolle tekening in kleur. Je leest het gemakkelijk in één ruk (paar dagen) uit, wat niet geldt voor ieder tuinboek. Klein minpuntje is het ontbreken van een index. Heel verzorgde uitgave. Vooral een makkelijke inleiding voor beginners in tuin of op balkon, maar ook met tips voor de gevorderde tuinier..
Auteur: Anne Wieggers

Voorraad 1 ex

Prijs: 27,99